ROTARACT

Rotaract staat voor een samensmelting van de woorden Rotary & Action en hoort bij een nog grotere overkoepelende organisatie; Rotary. Rotaract is de club voor jongeren die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en soms buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds zijn de leden van Rotaract ook een goed doel op zichzelf; door het organiseren en volgen van trainingen, workshops en projecten doen Rotaracters ervaring op en zijn er veel leermomenten.
Rotaract wordt gevormd door de leden, die allen lid zijn van een lokale Rotaract Club. De leden van Rotaract zijn mannen en vrouwen tussen de 18 en 30 jaar oud; studerend of werkend. Een Rotaracter is ambitieus, enthousiast, sociaal betrokken, heeft een brede interesse en een internationale blik.

DE CLUBS

Rotaract is een wereldwijde organisatie met ruim 176.000 leden, verdeeld over 156 landen. Zo’n beetje elke grotere plaats in Nederland heeft een Rotaract Club. Rotaract Nederland telt ongeveer 50 clubs en meer dan 500 leden. Binnen de club is er tijd voor gezelligheid zoals borrels, feesten, gala’s en andere activiteiten.

GESCHIEDENIS ROTARACT MAASTRICHT

Rotaract Maastricht valt onder het Districht 1550 en werd opgericht op 17 november 1989. Tot en met 2009 was Café Ma van Sloun de vergaderlocatie voor de club, gevolgd door een tijdelijke passage in 2010 bij de Comedie. Sindsdien is stadscafé Lure de plek voor onze vergaderingen en borrels. www.cafelure.nl

ONS STREVEN

Rotaract Club Maastricht beperkt zich niet tot het steunen van diverse goede doelen, maar draagt ook bij aan het vergroten van je netwerk en de persoonlijke ontwikkeling van haar leden. De club werft middelen voor haar goede doelen via evenementen, waarin sponsoren actief kunnen participeren. De evenementen dragen daarnaast bij aan de naamsbekendheid van de club, waardoor een breder draagvlak wordt gecreëerd voor de goede doelen.
Tijdens de 2 maandelijkse vergaderingen worden beslissingen genomen om de organisatie van verschillende evenementen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de goede doelen, soepel te doen verlopen. Daarnaast wordt er gediscussieerd over het algemeen beleid en dat van de individuele commissies. Verder is er tijd gereserveerd voor gastsprekers en workshops gedurende een aantal van deze vergaderingen en organiseert de club teambuilding activiteiten, zoals de carnavals borrel, ardennenweekend, kerstdiner en een city tripje.

De club komt 2 dinsdag of woensdagen bij elkaar en eenmaal per maand op vrijdag bij elkaar. Vergaderingen vinden plaats te stadscafe Lure, gelegen op één van de mooiste plekken van Maastricht: de Grote Looiersstraat. Op deze eerste vrijdag wordt er vanaf 20.00 uur vergaderd en de derde vrijdag is er tijd voor een borrel.Is je interesse gewekt? Wacht dan niet langer en surf naar contact om meer van ons te weten te komen!